duminică, 30 mai 2010

Medicii de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, în grevă pe 31 mai.

Mediafax

Medicii SUUB înscrişi în Sindicatul "Dr. Ioan Cantacuzino" vor face luni grevă în curtea unităţii sanitare, nemulţumiţi de situaţia gravă în care a ajuns sistemul sanitar, din acest spital lipsind chiar şi materialele ieftine, motiv pentru care din trei operaţii se mai face una.

"Suntem într-o situaţie foarte grea, mai grea decât în 1950. Aveam trei operaţii programate pentru vineri, dar nu pot face decât una pentru că nu mai avem aţă chirurgicală. Problema a ajuns atât de gravă încât nu mai avem nici măcar materiale ieftine, cum ar fi faşă sterilă, pansament şi leucoplast, nu mai vorbesc despre medicamente sau alte materiale scumpe. O pacientă mai bogată ne-a dat 500 de euro ca să cumpărăm aţă chirurgicală şi să putem face operaţiile. Este fără precedent", a declarat vineri agenţiei MEDIAFAX liderul Federaţiei Medicilor "Dr I. Cantacuzino", Florin Chirculescu, medic chirugie toracică.

Medicii din mai multe zone ale ţării au hotărât să se organizeze într-un sindicat mare şi astfel să îşi poată apăra drepturile în faţa autorităţilor, fiind astfel înfiinţată Federaţia Medicilor "Dr I. Cantacuzino".

"Nu mai putem face compromisuri. Dacă facem, ne ducem de râpă. Nu mai facem vizită la bolnavi, vizita este un mercurial. Îi trimitem să cumpere de toate. Ne prostituăm, nu mai dăm medicamente cum ar trebui, nu punem firul care ar trebui, ne-am întors la 1950. Salarii nu sunt, rezidenţii vor rămâne pe dinafară. Iată de ce am ales să ne sindicalizăm", a spus medicul Chirculescu.

Mai mult, medicul a spus că toate sporurile medicilor au fost tăiate. "Nu mai avem spor de noapte şi nici de ore suplimentare. Sunt operaţii care durează 11 ore. Nu ne putem opri după şapte ore şi să lăsam bolnavul pe altă zi. În secţiile de anestezie şi terapie intensivă va fi pustiu în curând, din şase medici au rămas doar trei", a adăugat liderul Federaţiei "Dr. Ioan Cantacuzino".

În aceste condiţii, medicii care nu au program luni dimineaţă vor manifesta în curtea spitalului. Ceilalţi vor consulta toţi bolnavii care vin la camerele de gardă, dar vor trata numai urgenţele, restul pacienţilor vor fi reprogramaţi", a mai spus Chirculescu.
Totodată, mai multe organizaţii sindicale ale medicilor vor proceda în acelaşi mod.

"Este vorba despre medici din Iaşi, Caraş-Severin, Timişoara, Sibiu, Gorj, Vâlcea, Dâmboviţa, dar şi din alte zone", a adăugat liderul sindicatului medicilor bucureşteni.

Niciun comentariu: