duminică, 13 februarie 2011

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti scoate la CONCURS

in conformitate cu prevederile Ord. m.s.f. nr. 698/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, urmatoarele posturi de medic :
. un post de medic specialist Medicina interna
. un post de medic specialist Anestezie - terapie intensiva
. un post de medic specialist Neurochirurgie
. un post de medic specialist Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice
Dosarul de inscriere la concurs va cuprinde urmatoarele acte:
. cerere in care se mentioneaza postul pentru care doreste sa concureze;
. copie xerox de pe diploma de medic si adeverinta de confirmare in gradul profesional;
. acte doveditoare pentru calcularea punctajului prevazut in anexa nr. 3 a ordinelor mentionate;
. declaratie scrisa ca nu a fost condamnat penal pentru fapte ce-l fac incompatibil cu postul pentru care doreste sa concureze;
. certificat privind starea de sanatate;
. copie xerox de pe autorizatia de libera practica;
. chitanta de plata a taxei de concurs.
Inscrierile la concurs se fac in termen de 15 zile de la data 11 februarie 2011 , iar concursul se organizeaza dupa 30 de zile de la data de 11 februarie 2011 .

marți, 1 februarie 2011

Medicii de la Spitalul Universitar din Capitală au realizat prima operaţie pe cord deschis din această unitate sanitară.

RealitateaTV

Specialiştii vor ca astfel de intervenţii chirurgicale să devină rutină în cadrul celui mai mare spital din ţară.

Prima pacientă operată pe cord deschis la Spitalul Universitar este din judeţul Suceava. Avea probleme cu inima de mai bine de nouă ani, dar i-a fost frică să se opereze. "Mi-a fost foarte rău şi am venit la Urgente, iar de la Urgente m-au internat la Cardiologie. Mi-a fost cam frică, pentru că era prima operaţie făcută în acest spital şi nu ştiam dacă o să reuşească", a declarat pacienta Violeta Mitruţ.

Operaţia a reuşit, iar pacienta se simte foarte bine. Şi va reveni pentru controale periodice la medicii care au îngrijit-o. După prima intervenţie, medicii vor să continue. "Intenţia de a fi o sectie de chirurgie cardiacă în Spitalul Universitar este o intentie de cel putin 10 ani de zile", a spus managerul spitalului, Cătălin Cârstoiu.

Afecţiunile cardiovasculare sunt prima cauză de mortalitate în România, potrivit statisticilor. La Spitalul Universitar există şi un program de tratament intervenţional al infarctului de miocard.