Pagina Medicala
"Nu se mai dau bonuri de masa pentru angajatii spitalului din luna mai", a afirmat Stefan Nicolae, vicepresedintele Federatiei Solidaritatea Nationala. Neacordarea acestora i-a determinat pe medicii rezidenti sa-si ceara drepturile la directiune.
"Au venit in audienta la mine si le-am dat dreptate. Am revenit aupra deciziei, fiindca rezidentii sunt platiti de la bugetul de stat si nu e corect sa nu le mai primeasca", a declarat pentru PaginaMedicala dr. Catalin Carstoiu, managerul SUUB.
Acesta sustine ca rezidentii vor primi tichetele retroactiv, adica si pentru perioada in care acestea au fost sistate. In prezent, de Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (Municipal) tin aproximativ 1100 de medici rezidenti. Desi problema lor a fost rezolvata, lucrurile la spital nu s-au calmat.
Decizia managerului general al unitatii a starnit mare agitatie in randul celorlalti angajati, acestia simtindu-se "discriminati".
"S-a creat o discrepanta prin acordarea bonurilor de masa rezidentilor. Managerul mi-a motivat ca acestia sunt platiti de la buget. Dar un sondaj facut de sindicat in spital arata ca toata lumea doreste bonuri de masa. Aproape 100% din cei chestionati vor aceste tichete, mai ales acum cu reducerile salariale", a spus
Stefan Nicolae.
Deocamdata cei 2860 de angajati (medici, asistente medicale, infirmiere, brancardieri, personal TESA), desi isi doresc, nu au primit niciun bon de hrana. Chiar daca tichetele se impoziteaza din salariu, angajatii le considera un venit consistent la bugetul personal.
"Oamenii sunt disperati, mai ales ca au vazut fluturasii de salariu, cu sumele reduse cu 25%. Vreo doua persoane aveau de plata zero lei. In acest context, tichetele de masa erau o sursa binevenita de hrana", a specificat Nicolae.
Liderii sindicali s-au intalnit deja cu echipa manageriala a spitalului, dar fara vreun rezultat favorabil.
"Acordarea tichetelor de masa este o decizie a unitatii. Bugetul spitalului insa nu poate sa suporte sustinerea acestor bonuri. Din 15 miliarde lei, daca scadem aproape 5 miliarde cat sunt tichetele cu ce bani mai ramanem pentru medicamente si materiale sanitare, pentru reactivi si furnizori? Doar daca angajatii isi asuma aceste costuri", sustine dr. Catalin Carstoiu.
Sindicalistii nu se lasa insa convinsi prea usor. "Am avut discutii cu comitetul managerial si ni s-a spus ca nu sunt bani si ca este criza. Dar bonurile sunt prevazute in buget si in contractul de munca. Lucram pana luni (n.red 16 august 2010) la punctul nostru de vedere, pe care il vom expune din nou comitetului managerial", a marturisit vicepresedintele Federatiei Solidaritatea Nationala.
Iar daca nu vor obtine bonurile de masa, acestia sunt decisi sa mearga mai departe. "Daca nu ni se vor acorda tichete de masa, vom actiona in instanta si vom castiga. Angajatii de la doua spitale din Galati au dat deja in judecata institutiile pentru neacordarea bonurilor de masa si a celui de-al 13 salariu pe 2009", a spus hotarat liderul sindical Stefan Nicolae.
Directorul spitalului Municipal nu pare impresionat de hotararea sindicalistilor. "Ori tichete de masa ori contracte pe perioada determinata si pensionari angajati! Nu mai am nicio intalnire cu sindicatele. Daca vor sa dea in judecata, s-o faca!", a conchis managerul Carstoiu.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Un comentariu:
Minciuni peste minciuni, spitalul are bani de bonuri de masa, dar nu se doreste acordarea acestora din dispozitia managerului.
Daca nu are bani, atunci de ce se acorda compensatii???????
Trimiteți un comentariu