Agerpres
Dintre acestea unul se află în Franţa şi celălalt în Bucureşti, la Spitalul Universitar, unde tehnica este utilizată de dr. Rareş Nechifor şi dr. Bogdan Dorobăţ de aproape nouă ani, timp în care au fost tratate peste 5.000 de paciente cu fibrom uterin.
"Avem o experienţă foarte bogată. În prezent, protocolul nostru este unul rafinat, adaptat fiecărui caz în parte. Folosim abordul brahial ceea ce face ca pacienta să nu fie imobilizată la pat, să se poată mişca imediat după intervenţie. Timpul mediu de scopie este de numai trei minute, de patru-cinci ori mai mic decât cel din centrele cu mai puţină experienţă. Am ajuns la această performanţă printr-un efort constant, atât profesional, de a oferi un tratament modern, de cea mai bună calitate, cât şi unul de informare şi de dezvoltare a colaborării cu medicii ginecologi, cei care trebuie să-l cunoască pentru a putea recomanda acest tratament", a declarat joi, pentru AGERPRES, dr. Rareş Nechifor.
Acesta a menţionat că în centrul de la Spitalul Universitar vin din ce în ce mai multe paciente din străinătate, în principal românce, dar nu numai, datorită diferenţelor mari de preţ şi a duratei de aşteptare. Vin cazuri din Italia, Spania, Irlanda, Maroc, Tunisia, Ungaria, Republica Moldova.
Fibromul uterin este o afecţiune frecventă care afectează peste 30% dintre femei.
Tratamentul obişnuit este cel chirurgical de scoatere a uterului, operaţie numită histerectomie. Operaţia nu este simplă şi nici lipsită de riscuri. De aceea multe femei refuză operaţia sau o amână atât cât se poate.
În lume, metoda de embolizare se practică de peste 10 ani. Ea permite tratamentul fibroamelor fără operaţie şi fără scoaterea uterului. Procedura constă într-o înţepătură la nivelul mâinii.
"Prin acel loc medicul pătrunde într-o arteră şi "navighează" prin interiorul vaselor de sânge până la nivelul uterului. Acolo astupă vasele de sânge care alimentează fibromul. Acesta intra într-un proces de involuţie şi se resoarbe treptat, în câteva luni. Pacienta este trează pe toată durata intervenţiei, iar în spital se stă doar o noapte", a explicat dr. Rareş Nechifor.
As dori sa stiu daca pot beneficia de embolizare pentru un fibrom cu dimensiunea 92/52 mm diagnosticata astazi 18.01.2012.
RăspundețiȘtergereAs dori sa aflu daca pot beneficia de embolizare ptr doi nodulu fibromatosi cu dim 4.5cm resp 3.20 cm 14.02.2012
RăspundețiȘtergereAs dori sa stiu daca pot beneficia de embolizare pentru un fibrom cu dimensiunile 75/35/45mm diagnosticat in 26 ianuarie 2012
RăspundețiȘtergereAs dori sa stiu daca embolizarea la spitalul municipa; se face gratuit daca esti asigurat. Va multumesc astept un raspuns.
RăspundețiȘtergere